Hírek

HIVATÁSOS VADÁSZ KAMARAI OSZTÁLYÜLÉS

2017.08.28

 

Az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete hivatásos vadász kamarai osztályülést az alapszabály 21.§ (3) bekezdés a./ pontja alapján küldöttválasztás céljából 2017. szeptember 19. (kedd), 9 órára összehívom.

Az osztályülés helye: SZIE Főiskolai Kar, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 33. I. emelet, nagy előadóterem

Napirend:

1. Alelnöki beszámoló

2. Jelölő Bizottság választása

3. Szavazatszámláló Bizottság választása

4. Hivatásos vadász küldöttek megválasztása titkos szavazással

A küldöttválasztó kamarai osztály ülése akkor határozatképes, ha azon legalább a tagnyilvántartás alapján megválasztható küldöttek létszámának megfelelő tag jelen van.

Az osztályülésen csak Békés megyei vadászterületre érvényes hivatásos vadász szolgálati igazolvánnyal lehet részt venni.

 

Gál Péter

hivatásos vadász alelnök

SPORTVADÁSZ KAMARAI ÜLÉS

2017.08.28

 

Az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete sportvadász kamarai osztály ülését az alapszabály 21.§ (3) bekezdés a./pontja alapján küldöttválasztás céljából 2017. szeptember 18. (hétfő), 16 órára összehívom.

Az osztályülés helye: SZIE Főiskolai Kar, 5600 Békéscsaba, Gyulai út 33. I. emelet, nagy előadóterem

Napirend:

1. Alelnöki beszámoló

2. Jelölő Bizottság választása

3. Szavazatszámláló Bizottság választása

4. Sportvadász küldöttek megválasztása titkos szavazással

A küldöttválasztó kamarai osztály ülése akkor határozatképes, ha azon legalább a tagnyilvántartás alapján megválasztható küldöttek létszámának megfelelő tag jelen van.

Az osztályülésen csak 2017 évre Békés megyében érvényesített vadászjeggyel lehet részt venni.

 

Illin József

sportvadász alelnök

EGYÜTTMŰKÖDÉS JEGYÉBEN

2017.05.23

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vadászkamara közötti együttműködés érdekében dr. Takács Árpád főigazgató munkacsoport létrehozását kezdeményezte a vadászati érdekképviseletek 2017. április 26-án megtartott közös küldöttközgyűlésen.

A munkacsoport feladata megállapodásban és cselekvési tervben rögzíteni a Vadászkamara, Vadászszövetség és Kormányhivatal közötti együttműködési lehetőségeket.

Az első ilyen egyeztetésre 2017. május 19-én került sor a Békés Megyei Kormányhivatal épületében. A felek a felmerült problémákat, javaslataikat, építő gondolatokat terjesztették elő, majd megállapodás született a következő találkozó időpontjáról (június 12.) ahol már a kodifikációs vázlat elkészülte lesz a téma.

A tervek szerint az Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására 2017. augusztus 26-án (szombaton) az Országos Vadásznap keretében kerül sor.

TÁJÉKOZTATÁS

2017.05.11

Tisztelt Vadásztársak!

Az OMVK Békés megyei Területi Szervezetének ez a honlapja hamarosan megszűnik.Kamaránk hírei ezután az OMVK központi honlapján, a Békés megyei címerre kattintva lesz elérhető. (http://www.omvk.hu/bekes)

Vadásznapról, lövészversenyről és minden más hírről lehet tájékozódni.

OMVK BÉKÉS MEGYEI KORONGLÖVŐ BAJNOKSÁG

2017.05.05

OMVK BÉKÉS MEGYEI KORONGLÖVŐ BAJNOKSÁG I. Forduló, KÖRÖSTARCSA

A verseny ideje: 2017.05.21. (vasárnap)

A verseny helye: Köröstarcsa lőtér

A verseny kezdete: 09.00 óra

Versenyszám: 50   Korongvadászat két pályán

Elbírálás: 50 korong alapján.  Szétlövés: 5 dublé utána KO.

 

Vadásznapi döntőbe jutás : A fordulókban elért találat értéke számit (abszolút eredmény), kategóriától függetlenül.

A versenyre nevezhet minden érvényes papírral rendelkező, azonban az OMVK Békés Megyei Bajnokság vadásznapi döntőjében csak azok a versenyzők vesznek részt akik  békés megyei vadásztagsággal, vagy vadászjeggyel, vagy lakcímmel rendelkeznek.  A vadásznapi döntőt a legjobb 12 békés megyei lövő vívja a négy fordulóban elért három legjobb eredménye összege alapján.

Fordulók:

2017. május 21, Köröstarcsa,

2017. június 11, Füzesgyarmat

2017. július 15, Bélmegyer

2017. augusztus 6, Telekgerendás

 

Verseny kategóriák:

Kezdő, Senior, Veterán, Junior, Női, Szuperveterán

Nevezési díj:

Kezdő, Senior,Veterán,Női, Szuperveterán: 5.000 Ft

Junior: 3.500 Ft

Csapat: 3.000Ft/csapat (csapat: 3 fő tetszőleges összeállításban)

Értékelés: FITASC szabályok alapján.

Díjazás: Fordulónként és kategóriánként 50 lövés a verseny napján és helyszínén, összetett eredmény értékelése a vadásznapon.

Verseny helyszínén a díjazás: I.-II.-III.  helyezettek: érem, tárgyjutalom

Az a kategória kerül díjazásra, amelyben legalább 3 versenyző nevezett.

ÉtkezésA nevezési díj tartalmazza az ebéd árát. + önköltségesen büfé.

Edzés lehetőség: A versenynapot megelőző napon a versenyrendezővel egyeztetve.

Edzési díj: 1.800 Ft/25 korong

Nevezés: Nevezni SMS-ben vagy e-mailen lehet a verseny rendezőjénél.

Nevezési határidő: 2017.05.20. 14.oo óra. Verseny napján nevezés: +1000 Ft.

Kérjük a tisztelt résztvevőket, az ebéd biztosítása miatt időben jelentkezzenek.

Verseny rendező elérhetősége: tel: 30/487-9065    schupkegeladam@gmail.com

Pályaállító: Schupkégel Ádám

Vadászkutyás szakmai nap

2017.05.05

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt az immáron hagyományosan megrendezendő vadászkutyás nyílt szakmai napra.

Helyszín . Mezőberény vadászház /Luther utca 23./

Időpont: 2017. május 21 vasárnap 9 óra

Programjaink:

1.Aktualitások a kutya egészségügyben

Előadó:Dr Muntyán János  állatorvos

2. A ragadozók szaglása, avagy hogyan működik a kutya orra?

Tartalom: A ragadozó és a zsákmányállat kapcsolatát mutatjuk be a szagláson keresztül,
megmutatjuk,hogy a kutya orra miben hasonló, avagy miben különbözik ettől.
Előadó:Újhelyi Tamás a Vadászkutya  magazin főszerkesztője

3. Alapidomításon át a bevadászáshoz

Vadászkutya bemutató
Előadó:  Czuczi Zoltán, Filozof Máté, Kozma Kristóf kutyás vadászok

4. Meglepetésebéd

Előadó:Szabalovics Attila mesterszakács
Szokásunkhoz híven most is ingyenes a részvétel

 

Gyertek el! Most kutyát nem kell hozni.
Mindenkit szeretettel várunk:
Kynológiai Bizottság
Elérhetőségünk:30-601-51-11

VAV UTÁNKERESŐ VIZSGA után

2017.05.05

Kihívásokkal teli, egyben számtalan fantasztikus élményt nyújtó időszak zárult 2017. április 1.-én az OMVK Békés megyei szervezete által megrendezett utánkereső vadászati alkalmassági vizsgával.

No de vissza a kezdetekhez… Immár harmadik alkalommal hirdette meg a vadászkamara illetékes területi szervezete azt az utánkereső tanfolyamot, amely 2017. január 08.-án vette kezdetét, lehetőséget biztosítva a már gyakorlottabb és a még teljesen tapasztalatlan vadászkutyák és vezetőik számára a sebzettnagyvad-felkutatás gyakorlati módszertanának elsajátítására. Ki kell emelni a megyei Kinológiai Bizottság két tagjának áldozatos közreműködését – név szerint Poroszlai Róbert és Vitális Mihály –, akik vasárnapról vasárnapra kiemelt szakmai odafigyeléssel és sok-sok türelemmel  segítették kezdeti szárnypróbálgatásainkat, számtalanszor megjegyezve, hogy: „A vad megtalálásában a kutyát nem ritkán maga a vezető hátráltatta leginkább!”.

Szisztematikusan felépített napok voltak ezek, melyek szakmai beszélgetéssel indultak, és mint az ahogy egy rendes iskolában lenni szokott, végigvettük a múlt óra anyagát, és erre ráépülve az adott napon elénk állított feladat nehézségi fokát. Megesett, hogy kicsit vissza kellett lépnünk az alapokat megerősíteni, hogy elmúljanak a bizonytalanságok és a hibáinkból okulva haladjunk tovább a fejlődés útján. A csapák lefektetése után, - melyek lefektetésében sok esetben csapattagok is részt vállaltak, ezúton is nagy-nagy köszönet érte- minden foglalkozási nap egy bemutató kereséssel indult, ahol Robi folyamatos szakmai elemzése mellett, láthattuk, tapasztalhattuk, hogyan kell a rálövés helyétől, négylábú vadásztársunkat a sebzett vad nyomának felvetetésén át az együttesen, kutya és vezetője csapatmunkában végzett vezetékmunkájáig, minden olyan feladatot elsajátítani, ami által „többek” lehettünk. Sosem a sikeres vizsga gondolata, mind inkább a sebzett vad eredményes felkutatásához vezető tudás megszerzése hajtott minket előre. „Saját keserveinken keresztül” igyekeztünk magunkat felzárkóztatni hű vadásztársaink orrjóságához, találni akarásához, hogy kezdetben csak minél kevésbé legyünk hátráltató tényezők, akik leginkább, csupán összekuszálták a hosszú vezetéket. Eljussunk egy olyan szintre, amikor talán már segíteni is tudunk egy kicsit a munkájukban. Talán mindannyiunk nevében elmondhatom, akik részt vettünk a tanfolyamon, hogy minden egyes foglalkozási napot nagyon vártunk, s bár volt, hogy némelyikünk kudarcot, mások nagy örömöt élhetett át egy-egy ilyen alkalmon, de mindig igyekeztünk egymásba lelket önteni, hiszen bárki kifoghatott egy jó, vagy egy rosszabb napot is. Bátran kijelenthetem, hogy egy nagyon jó kis csapat kovácsolódott össze ezeken a rendkívül zord téli, majd a hirtelen beköszöntő meleg tavaszi napokon, akik segítségükre szeretnénk lenni a vadgazdálkodóknak, a vad sorsát lelkükön viselő igaz vadászoknak kiket egy sebzés gondolata nem hagy nyugodni, hogy a belénk befektetett munka ne menjen veszendőbe. Minden résztvevő hozzátette rendelkezésre álló lehetőségeiből, amit csak tudott, ki a csapafektetésben végzett munkájával, ki a csapákhoz szükséges vér vagy szarvasláb biztosításával. Ennek a lelkes kis társaságnak összetartását, lendületét hűen tükrözi az is, hogy a tanfolyami résztvevők által kigondolt és létrehozott „Alföldi Utánkeresők Közössége” nevű csoportot alapítottak a legismertebb közösségi oldalon, keressenek minket bizalommal.

2017. április 12.                                                                                                              Borosné Valki Bernadett

AFRIKAI SERTÉSPESTIS

2017.04.19

Az Európai Bizottság a Jobb képzés a biztonságosabb élelmiszerért (BTSF) programja keretében egynapos konferenciákat rendez az érintett tagállamokban, az afrikai sertéspestisről. Magyarországon a Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti, valamint Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztálya segítségével bonyolítják le a rendezvényt 2017. április 27-én csütörtökön a Hotel Gellért épületében (1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.). A konferencia a program szerint 9:00-kor kezdődik, és 17:30-kor ér véget.

A szervezők nevében is szeretnénk megkérni a veszélyeztetett, határ menti megyék szervezeteinek képviselőit, hogy minél szélesebb körben jelenjenek meg a rendezvényen.

A részvétel szándékát az FM  Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztályának vadászati szakreferense, Lamperth Rita felé kell jelezni, a rita.lamperth@fm.gov.hu e-mail címen, a résztvevő nevének, e-mail címének és az illetékes szervezet nevének megjelölésével (ezen adatok a regisztráció miatt szükségesek), 2017. április 21-én 11:00-ig.

 

NYALÓSÓ

2017.04.19

Kedves Vadásztársak!

Hátha valakit érdekel - nyalósó

Termék

1 raklaptól kiszállítva

Kamionos tétel kiszállítva

Natúr nyalósó 4,5 kg

40,-

Egyedi ajánlat

Se nyalósó 30mg/kg,  4,5kg/db

42,-

Egyedi ajánlat

Se nyalósó 60mg/kg, 4,5 kg/db

44,-

Egyedi ajánlat

„Vágott só” 33 kg/db

55,-

Egyedi ajánlat

Termék

4 raklaptól

1-3 raklapos

Telephelyi ár

Kamionos tétel

kiszállítva

kiszállítva

raklapnál

kiszállítva

Natúr nyalósó 5 kg

29,-től

42,-

34,-

Egyedi ajánlat

Szelénes nyalósó 5 kg

33,-tól

46,-

38,-

Egyedi ajánlat

Húsmarhának nyalósó 5 kg

69,-től

84,-

75,-

Egyedi ajánlat

Vadak részére nyalósó 5 kg

83,-tól

99,-

90,-

Egyedi ajánlat

Növendéknek Jódos nyalósó 5 kg

33,-tól

46,-

38,-

Egyedi ajánlat

Lovak  részére nyalósó 5 kg

83,-tól

99,-

90,-

Egyedi ajánlat

Pác só

47,-től

59,-

51,-

Egyedi ajánlat

A kamionos és a min.4 raklapos szállításnál megadott árak, alapárak, melyre a szállítási cím ismeretében,

földrajzi helytől függően pontos, kedvező szállítási árajánlatot tudunk adni.

Termék

1 vagy több raklapos kiszállítva

Telephelyi ár raklapnál

Tömbsó/kősó

54-

45,-

Salit Minerál nyalósó 10 kg

103,-

94,-

Salit Minerál nyalósó 5 kg

111,-

102,-

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEINK:

1 vagy több raklapos kiszállítva

Telephelyi ár raklapnál

Sótabletta 25 kg  (BWT, Aqua) Osztrák

57,-

48,-

Sótabletta 25 kg (CLARAMAT)„minőségi német”

59,-

50,-

1 raklapos (1 tonna) vagy fél raklapos (500 kg) rendelésnél többféle terméket (csomagot) is összeállítunk !

Áraink Ft/kg-ban értendők és nem tartalmazzák az ÁFA-t (27 %) !

Szállítás: EUR raklapon, tömbsó kalodában

Raklapár: 2.500 + áfa, vagy megfelelő minőségű csereraklap. Kalodaár: 2.500 + áfa

Téli szezonban útszóró sót és környezetbarát jégoldót is forgalmazunk !

Üdvözlettel: Weltzné Pókos Zsuzsanna

Ügyvezető

ELSÓ KFT.

2800 Tatabánya, Cementgyári u. 1.

Tel: 34/311-833, 30/9444-731

e-mail: gabi@elsokft.t-online.hu

Honlap: www.elsokft.hu

Rendőrségi értékelő

2017.04.04

A megyei vadászati érdekképviseletek és a Békés megyei Rendőrfőkapitányság között létrejött Együttműködési Megállapodás értelmében évértékelő megbeszélésre jöttek össze az érintett szervezetek képviselői 2017 március 31-én (pénteken) Gyulán. Elsősorban azok a kérdések kerültek napirendre, amelyek problémát vethetnek fel a napi szintű munkakapcsolatban. (pl. hivatásos vadászok nyilvántartásba vétele, eü. érvényessége, Országos Vadásznap megrendezése stb.) A felek kölcsönösen egyeztettek abban, hogy kimagasló munkát végző rendőrök, hivatásos vadászok jutalomban részesüljenek. Elismerésükre a Megyei Rendőrnapon illetve az Országos Vadásznapon kerül sor. Dr. Polyák Zsolt dandártábornok főkapitány és Hrabovszki János elnök eredményesnek és előremutatónak értékelte a találkozót, amely nagyban hozzájárult az együttműködés előnyösségéhez.

Vadásznapi megbeszélés Mezőberényben

2017.04.04

2017 március 30-án délelőtt 10 órakor került sor az Országos Vadásznap megrendezésével kapcsolatos megbeszélésre a mezőberényi Polgármesteri Hivatal épületében.

Mint ismeretes ez év augusztus 26-n (szombaton) Mezőberény városa ad otthont az Országos Vadásznapnak, Tekintettel arra, hogy ez a rendezvény – átlagosan – 20 évente kerül Békés megyébe a szervezők  ( az Önkormányzat és a vadászati érdekképviseletek) már harmadik alkalommal egyeztették elképzeléseiket a programmal kapcsolatban. Szükség is van a sűrű találkozásra, mert – a tervek szerint – egy nulladik (szakmai) nap illetve egy vasárnapi zárónap is fogja a rendezvényt gazdagítani. Ezzel minden bizonnyal hagyományt fognak teremteni a Békés megyei vadászok.

Ülésezett a Békés megyei Vadászkamara és Szövetség

2017.04.04

2017 március 29-én kibővített elnökségi és vezetőségi ülést tartott a két vadászati érdekképviselet Békéscsabán a Bajza utcai székházban.

Az éves elnökségi és bizottsági beszámolók mellett elfogadásra került a mindkét szervezet előző évi költségvetésének záró eredménye, illetve a 2017 évipénzügyi terve is.

Az egyéb aktuális kérdések mellett meghatározásra került a Küldöttközgyűlés helye és ideje is. E rendezvényre folyó év április 26-án (szerdán) du. 14 órai kezdettel a mezőberényi Városháza dísztermében kerül sor.

Vadhúsvizsgálói tanfolyam

2017.03.20

a Békés megyei Vadászkamara a Békés Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Fősztálya közösen vadhúsvizsgálói tanfolyamot, illetve vizsgát szervez.

Jelentkezni  e-mailben (omvkbekes@globonet.hu), vagy 66/321-234 telefonon lehet.

A tanfolyamon való részvétel alapkövetelménye

a) középfokú végzettség,
b) minimum tíz év szakmai gyakorlat és állami vadászvizsga megléte, vagy
c) a hatósági állatorvos felügyelete alá rendelt kisegítők szakképzési követelményeinek teljesítése.

Felmerülő költség:  Vizsga és a képzés díja:         12.000,- Ft

igazgatási-szolg. díj:              1.670,- Ft

A sikeres vizsgázást elősegítő felkészülési tankönyv a Békés megyei Vadászkamaránál beszerezhető.

 

Tanfolyam időpontja:          2017. április 05. (szerda) reggel 9 óra

Vizsga időpontja:                  2017. április 06. (csütörtök) reggel 9 óra

A tanfolyam és a vizsga helyszíne: Bm-i Vadászszövetség Székháza

Békéscsaba, Bajza u. 11.

VAV UTÁNKERESŐ VIZSGA

2017.03.23

Az  OMVK Békés megyei Területi szervezete

2017. április 1-én / szombaton/ 9 órától
VAV UTÁN KERESŐ VIZSGÁT RENDEZ
Helyszín: A 47-es főúton a 146-os km szelvény, a telekgerendási erdőben.
Nevezési határidő: 2017. március 25.
Nevezési cím: omvkbekes@globonet.hu, vagy 5600 Békéscsaba Bajza u.11.
Információ: Poroszlai Róbert  Tel: 06-30-601-5111
Nevezési díj : 10.000.-Ft
A nevezés feltétele:
-nevezési lap
-oltási könyv
-nevezési díj / helyszínen fizetendő/
-származási lap /ha van/
Nevezési lap az omvkbekes@ globonet.hu honlapról letölthető.

A vizsga a VAV szabályzat szerint kerül megrendezésre.
A résztvevők számát a szervezők nevezési sorrendben maximalizálhatják!
10 nevezés felett a vizsga április 2-án ugyanitt megrendezésre kerül azonos feltételek és szabályok szerint!
Minden kedves sporttársat szeretettel várunk!
OMVK Bkés Megyei Területi Szervezetének Kynológiai  Bizottsága

UTÁNKERESŐ TANFOLYAM

2017.02.27
Az után kereső ingyenes tanfolyam folytatódik!
Az új helyszín a Telekgerendás után lévő erdő.
A 47-es úton a 146 kilométernél a cserepes útra kell lefordulni.
A foglalkozás vasárnaponként 10 órától kezdődik.
Regisztráció minden megelőző csütörtökön 20 óráig a 30-601-51-11
telefonszámon szükséges, hogy a csapákat előre lefektessük.
A fenti helyszínen március 5.-én kezdünk.
VAV vizsga erdei munkából április elején várható.
Vadászkutyás üdvözlettel:
Kynológiai bizottság

Területi szervezetek: